Dnia 10.09.2021r. po raz szósty odbył się konkurs ,, Najlepszy Smak Lubelszczyzny”, w którym wyłoniono kulinarne produkty z regionu lubelskiego wyróżniające się najważniejszymi walorami smakowymi, zapachowymi i wizualnymi. Do konkursu zgłoszono blisko 90 produktów, które oceniane były w kilku kategoriach: m.in.: miody, napoje, wyroby cukiernicze, produkty mleczne, owoce warzywa, oleje i tłuszcze i inne.
ZSR CKZ w Pszczelej Woli otrzymał tytuł ,, Najlepszy Smak Lubelszczyzny” za miód gryczany – pożytek 1, miód gryczany pożytek 2, miód wielokwiatowy, miód wielokwiatowy w plastrach, napój miętowo – miodowy oraz „Całuski pszczelowolskie”.
Konkurs organizowany jest przez Departament Rolnictwa i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego, Polską Akademię Smaku oraz Kresową Akademię Smaku. Jego celem jest wyszukiwanie tradycyjnych produktów pochodzących z regionu lubelskiego, ich promocja oraz wspieranie lokalnych producentów, którzy dbają o najwyższą jakość swoich wyrobów.
Europejski Festiwal Smaku: wręczenie nagród konkursu „Najlepszy Smak Lubelszczyzny”