19.04.2022r. w Zespole Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Zawodowego w Pszczelej Woli odbyły się warsztaty kulinarne realizowane w ramach partnerskiego projektu „Zasmakuj w Tradycji – Lubelski Szlak Kulinarny”.
Uczestnikami warsztatów byli przedstawiciele lokalnych firm zajmujących się produkcją i przetwarzaniem wysokiej jakości produktów rolnych tj. właścicieli restauracji, punktów gastronomicznych, kwater agroturystycznych, punktów sprzedaży produktów tradycyjnych i lokalnych, producentów oraz przetwórców żywności.
Celem warsztatów było udoskonalenie umiejętności sporządzania potraw typowych dla kuchni regionalnej przy wykorzystaniu produktów i składników pochodzących od lokalnych dostawców.
Pod koniec pracowitego dnia stół degustacyjny zastawiony był potrawami do przygotowania których użyto produktów pochodzących lubelskich gospodarstw, grodów, sadów, pasiek
i rzek.
https://www.krainawokollublina.pl/index.php/aktualnosci/1073-warsztaty-kulinarne-2022