Uczniowie klas czwartych i piątych Technikum Pszczelarskiego wzięli udział w projekcie „Zrównoważona turystyka – wymiana dobrych praktyk w celu podniesienia poziomu kształcenia zawodowego w dziedzinie enoturystyki”. Koordynatorem projektu była pani Monika Adamczyk. W ramach projektu uczniowie wzięli udział w warsztatach z zakresu przygotowania i prowadzenia zrównoważonego biznesu na przykładzie prowadzenia winnic w ramach programu ERASMUS+. Zajęcia poprowadził pan Paweł Firosz – właściciel winnicy “Dwa Wzgórza”.
W ramach tego projektu trzech uczniów naszej szkoły tj. Xeniyia Dubinskaya– IVTP(TŻ), Yerkhan Bakytkhan – IVTP(TŻ) i Julia Sopoćko – VTP(TŻ) wzięło udział w konkursie „Własny biznes-lokalnie i bezkonkurencyjnie”, organizowanym przez Puławskie Centrum Przedsiębiorczości. Gratulujemy uczniom sukcesu oraz kreatywności i zaangażowania w przygotowanie prezentacji na konkurs.