logo
moodle
logo75

PolishEnglishGermanKazakhUkrainianRussian

Gala Finałowa Konkursu Łasucha 2020

Pulchrum pulcherrimus differe…
Szanowni Państwo! Czas na Galę Finałową Konkursu Łasucha 2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣! 🎉🎊
Znakomite, eksperckie Jury w składzie:
Pani Anna Matraszek-Furtak – Zastępca Naczelnika Wydziału Edukacji, Promocji i Spraw Społecznych; Starostwo Powiatowe w Lublinie
Pani Jadwiga Piotrowicz – Członek Prezydium Krajowego Forum Piekarskiego; wielokrotna Przewodnicząca Komisji Egzaminacyjnej w zawodzie cukiernik-piekarz
Pani Małgorzata Maksim – Radio Lublin
Pani Katarzyna Urban – Kierownik Lubelskiego Convention Bureau
Pani Małgorzata Kuna – Piekarnia i Ciastkarnia KUNA
Pani Ewelina Grzegorczyk oraz Pani Marzena Potocka – Spółdzielnia Pszczelarska APIS
Pani Bożena Stępień – Kierownik Centrum Kształcenia Zawodowego; ZSR CKZ w Pszczelej Woli
Pani Anna Szcześniak – Przewodnicząca Konkursu Łasucha 2020, nauczyciel przedmiotów zawodowych; ZSR CKZ w Pszczelej Woli
Pani Teresa Chwała – nauczyciel przedmiotów zawodowych; ZSR CKZ w Pszczelej Woli
Pani Ewa Tomczyk – nauczyciel przedmiotów zawodowych; ZSR CKZ w Pszczelej Woli
Pani Ewa Toruń – nauczyciel przedmiotów zawodowych; ZSR CKZ w Pszczelej Woli
Pani Elżbieta Wróbel – nauczyciel przedmiotów zawodowych; ZSR CKZ w Pszczelej Woli
Pan Waldemar Sulisz – Dyrektor Europejskiego Festiwalu Smaku, badacz dziedzictwa kulinarnego Lublina i regionu
Pan Piotr Huszcz – Szef Kuchni – Hotel Piano, finalista Kulinarnego Pucharu Polski
Pan Piotr Różyński – Prezes Zarządu; Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Lublinie
Pan Mirosław Worobik – Dyrektor ZSR CKZ w Pszczelej Woli
podjęło decyzję o przyznaniu nagrody za I, II i III miejsce oraz dwóch wyróżnień.
Niniejszym…
I miejsce: Karolina Bogut (3 TŻiUG)
Tarta z bakłażanem, cukinią i marchewką 🥇
II miejsce: Julia Sopoćko (1 TŻiUG5)
Tort Pavlova 🥈
III miejsce: Kalamkas Myktybekova (3 TŻiUG) Beshbarmak 🥉
I wyróżnienie: Julia Sopoćko (1 TŻiUG5)
Carpaccio z buraka i rukoli 👏
II wyróżnienie: Natalia Zaborek (1 TŻiUG4) Rolada ziemniaczana, pieczone polędwiczki z sosem pieczarkowym i surówka z brokułem 👏
!Nagrodę Specjalną Lublin Convention Bureau otrzymuje Julia Sopoćko za Tort Pavlova! 🏆
Serdecznie gratulujemy Zwycięzcom! 💪🏆🍾
Dziękując raz jeszcze każdemu z Uczestników za jakże piękne interpretacje kulinarne!
Do następnego Łasucha! 👩‍🍳👨‍🍳🤗❤
 
Andrzej Bulik – sekretarz i koordynator Konkursu Łasucha 2020
Comments are closed.
Ważne linki
Kategorie