Warsztaty kulinarne w Pszczelej Woli
29 listopada 2018 roku w Zespole Szkół Rolniczych CKP w Pszczelej Woli odbyły się warsztaty kulinarne zorganizowane Krajowy Ośrodek Wspierania Rolnictwa w Lublinie. Główny cel warsztatów to budowanie zdrowych nawyków żywieniowych młodzieży. Warsztaty składały się z części teoretycznej i praktycznej. Część praktyczna obejmowała wykład eksperta na temat żywności certyfikowanej, ekologicznej, korzyści płynących ze stosowania takich produktów w kuchni, prowadzenia gospodarstwa ekologicznego. Wykład miał na celu budowanie zdrowych nawyków żywieniowych w kontekście produktów ekologicznych, świadomego wyboru produktów zdrowych, najwyższej jakości, które zapewnią odpowiednią dietę, bogatą w składniki odżywcze. W części praktycznej uczniowie przyrządzali i degustowali zdrowe, ekologiczne, regionalne potrawy.
Magdalena Pielecka-Szafruga