REGULAMIN KONKURSU ‘ŁASUCH – MISJA ONLINE 2020’
- Konkurs ‘ŁASUCH – MISJA ONLINE 2020’ stanowi – wobec obostrzeń w funkcjonowaniu szkół – kolejną edycję wieloletniego szkolnego Konkursu Łasucha. Organizatorem Konkursu jest Zespół Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Zawodowego w Pszczelej Woli.
- Udział w Konkursie mogą wziąć Uczniowie każdego typu szkół dziennych prowadzonych w Zespole Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Zawodowego w Pszczelej Woli (TŻiUG, TP, LO). Prawo do udziału w Konkursie zachowują tegoroczni Absolwenci.
- Udział w Konkursie polega na zrelacjonowaniu samodzielnego wykonania Potrawy, które powinno składać się z:
a) materiału audio-video ukazującego etapy wykonania Potrawy – w jednej z dopuszczalnych form: film, prezentacja PP, pokaz slajdów, wywiad do kamery z Autorem;
b) trzech fotografii ukazujących efekt końcowy działań – samą Potrawę.
- Pod słowem Potrawa rozumie się: zupę, danie główne, przystawkę, sałatkę, deser, dowolnego rodzaju wypiek – do wyboru.
- Każdy Uczestnik Konkursu może przedstawić maksymalnie trzy samodzielnie wykonane Potrawy. Każda z nich powinna zostać zgłoszona osobno, z zachowaniem zasad pkt. nr 3 Regulaminu.
- Oceny przesłanych prac dokona 7-osobowe jury.
- Ocenie podlegać będą:
a) złożoność wykonania potrawy;
b) sposób prezentacji wykonania;
c)atrakcyjność wizualna potrawy.
- W Konkursie przewiduje się dyplomy oraz wartościowe nagrody rzeczowe za trzy pierwsze miejsca oraz potwierdzenie udziału i symboliczną nagrodę dla każdego Uczestnika Konkursu.
Dodatkowo, przewiduje się Nagrodę Publiczności, której zdobywcę wyłoni głosowanie w szkolnym profilu Facebook. Nastąpi w dniu 21 maja 2020 w godzinach 8:00 – 18:00.
- Prace jako wiadomość mailową (tytuł: ‘KONKURS ŁASUCHA 2020_imię i nazwisko_klasa’) wraz z załącznikami prosimy przesyłać na adres: [email protected].
Czas trwania Konkursu: 5 – 20 maja 2020.
- Organizator Konkursu zastrzega prawo do publikowania nadesłanych prac na szkolnej stronie internetowej, w szkolnym profilu Facebook oraz Instagram, a także w mediach zewnętrznych.